Optimisme hos klimaforskerne

Da er vi endelig i gang med et nytt skoleår og ikke minst Grønn innovasjon 2.0 her på Nordahl Grieg videregående skole (NGV). Nærmere 30 vg2-elever og 6 lærere ser med store forventninger frem mot de neste 10 månedene, i en tid da de grønne løsningene ser ut til å vinne frem mer og mer i samfunnet vårt. Sentrale stikkord for den grønne innovasjonslinjen ved NGV er tverrfaglig prosjektbasert fremtiden innovasjon, og elevene har valgt å enten fordype seg i realfag (Fysikk + IT) eller økonomi (EBU + Markedsføring og ledelse), med felles møtepunkt i faget “Teknologi og forskningslære” (se figuren under).

grønn-innovasjon-fag

I dag (onsdag 30. august 2017) har elever og lærere ved den grønne innovasjonslinjen vært på bytur og bl.a. besøkt Bjerknessenteret for klimaforskning. I et engasjerende og lærerikt foredrag fortalte direktør Tore Furevik at optimismen er på vei tilbake hos klimaforskerne.

canvas2

For omsider ser det ut til at verden forstår at noe må gjøres for å hindre den store katastrofen. Selv om USAs president Donald Trump har trukket landet ut av Parisavtalen, erkjenner de fleste andre at grønn energi er fremtiden. Et godt eksempel er Kina med sin storstilte utbygging på solenergi. Så nå gjelder det at norske politikere følger opp!

Dagens bytur begynte med frokost på VilVite, hvor alle hadde tatt med seg noen godbiter til måltidet.

IMG_1243

Deretter var det duket for læringsprogrammet «Elevspleis», hvor elevene skulle jobbe i grupper og samarbeide om å lage en kjedereaksjon som går fra start til mål. En flott aktivitet hvor elevene fikk benyttet sin naturfaglige kompetanse i det kreative arbeidet – og stor honnør til VilVite som gang på gang makter å lage aktuelle og lærerike læringsprogrammer som engasjerer ungdommen!

IMG_1244

IMG_1245

IMG_1246

Deretter var det tid for å besøke Tore Furevik og Bjerknessenteret for klimaforskning.

IMG_1251

Vi startet besøket med et særdeles spennende foredrag (som beskrevet over), og deretter fikk elever og lærere gleden av å hilse på de andre forskerne tilknyttet dette internasjonalt svært høyt anerkjente klimaforskningssenteret.

ellenviste

IMG_1256

En flott dag – og en utmerket start på Grønn Innovasjon 2.0 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s